Bele kell húznunk kicsit az aranylábú gyerekek bemutatásába, mert alig másfél hét van már csak az első meccsig, és csak a csapat felénél tartunk. Jöjjön most a balhátvéd, Taye Taiwo, akinek a neve annyit jelent, aki korábban kóstolta meg a világot (a Yoruba törzsben ezt a nevet fiú ikerpárok idősebb tagjának szokták adni).

Taiwo az Olimpique Marseilles-ben játszik 19 éves kora óta (Lizarazu helyére vették meg 2004-ben), a csapat egyik legstabilabb tagja, ha a csapatkapitány Mamadou Niang nincs a pályán, övé a kapitányi karszalag is. 225 meccsével az összes ma is aktív Marseilles-játékos között a legnagyobb klubmúltja van, és csak három meccs választja el attól, hogy az örökranglistán utolérje a legendás kapust, Barthezt. Ami valószínűleg össze is fog jönni neki hamar, hacsak le nem igazolja a Liverpool, amit már hónapok óta hol pletykálnak, hol cáfolnak.

A válogatottban szintén 2004-ben mutatkozott be, de egy rövid ideig még az U20-asok között is nyomult, a 2005-ös vébén például a harmadik legjobb játékosnak választották Messi és Mikel Obi mögött. Ebből fakadóan neki is van leszámolnivalója az argentinokkal, a 2:1-re elveszített vébédöntő miatt.

Hátvéd létére meglehetősen gólerős, amit leginkább elképesztő lövőtechnikája, és -ereje indokol: egy átlag szabadrúgása 130 km/h sebességet ér el, nekifutás közben a sorfal tagjaiban rendszeresen felmerül, hogy csekkolni kéne a balesetbiztosításuk részleteit. Lássunk pár példát, ahogy szoktunk:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr992048515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása