Mai bejegyzésünkben emlékezzünk meg arról a játékosról, aki valószínűleg mindenkinek először ugrik be arról a kifejezésről, hogy "nigériai focista". Jay-Jay Okocha a Sasok csapatkapitánya volt 2002 és 2006 között, nyert olimpiát, Afrika Kupát, és 13 év alatt 75-ször játszott a válogatottban, Pelé pedig 2004-ben a száz legnagyobb élő futballista listájára tette. Hogy miért? Hát mert rendszeresen ilyeneket csinált az ellenfél védőivel, mielőtt 2008-ban visszavonult, és átadta a csapatkapitányi karszalagot Nwankwo Kanunak:

És ha végignéztük, rögtön megkaptuk a választ arra a teljesen felesleges kérdésre is, hogy miért szereti az ember a nigériai focit. Hát azért, mert ezek a srácok így játsszák ezt a játékot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr261993026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása