Újabb csatár következik a Sasokat bemutató sorozatban, méghozzá a csapat leggólerősebbnek tartott tagja, Yakubu Aiyegbeni, alias The Yak.

 

Yakubu sem focizott sokat otthon, Nigériában: Portugáliában kezdte a karrierjét, aztán '99-ben, 17 évesen került a Maccabi Haifához, ahonnan kölcsönbe adva játszott Ukrajnában, a Dinamo Kijevnél, és az angol ligában is. 2003-ban jól ott is maradt: 2 év a Portsmouth-nál (29 gól), 2 a Middlesbrough-nál (újabb 25 gól), és 2007 óta az Evertonban rugdossal a gólokat (eddig 24-et), ahol a szurkolóknak külön Yak-köszöntő nótája is van: Feed the Yak and he will score, vagyis etesd meg Yak-ot, és ő gólt fog rúgni. A nigériai válogatottban 18 évesen mutatkozott be, éppen tíz éve. Azóta 52 meccset játszott és 19 gólt rúgott, amivel a harmadik a nigériai válogatott örök-góllövőlistáján.

A Yak általában nem borzasztó látványos gólokat szerez, nem 30 méteres bombákkal, cselsorozatokkal és ollózásokkal terrorizálja a kapusokat, hanem azzal, hogy folyton ott bóklászik az ellenfél 16-osán belül, és ha véletlenül felé jár a labda, ha már ott van, berúgja. Átlagban úgy kétmeccsenként egyszer, és ezt a szintet tartja már vagy 7-8 éve a világ egyik legerősebb bajnokságában. Lássunk egy kis ízelítőt:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr712030926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

degi2004 2010.05.25. 21:46:49

az eszem megall: egy golvago yak, johogynem egy beszelo diszno !
süti beállítások módosítása