Felröppent a hír, hogy egy nigériai milliárdos, Aliko Dangote (gyakorlatilag az ő kezében van fél Nyugat-Afrika cukoripara, 2008-ban a Forbes szerint Afrika leggazdagabb embere volt, vagyonát akkor 3,3 milliárd dollárra becsülték) ráindult az Arsenal 16 százalékos tulajdonrészére, ami perpill Lady Nina Bracewell-Smith indiai üzletasszony kezében van. A részvénycsomag napi árfolyamon 96 millió fontot ér, a hírek szerint Nina néni 160 milliót kér érte.

Az Arsenal egyébként a világ harmadik legértékesebb futballklubjának számít (a Real Madrid és a Manchester United után, tulajdonosi struktúrája pedig elég színes: Lady Bracewell-Smith mellett van ott van még egy sportcsapatokat gyűjtő amerikai milliárdos, egy belga gyémántkereskedő, egy kalandos élettörténetű orosz oligarcha, és egy acél- és energiaiparban utazó iráni üzletember.

A nigériai cukrosbácsi egyébként tagadta, hogy valóban azon törné a fejét, hogy belevásárol az Arsenalba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr42028156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása