Bár Lagerback mester a 23 fős keret kihirdetését az utolsó utáni pillanatig halogatja, a jelenlegi 30 fős keret alapján elkezdjük bemutatni a csapat tagjait, hadd tudjuk már, kiknek is drukkolunk. A kapussal kezdjük, mert az a legegyszerűbb.

Vincent Enyeama, alias Enyeamagnet

Enyeama a Sasok első számú kapusa, 2002-ben védett először a válogatottban, azóta összesen 53-szor állt a kapuban. Vébédöntőn eddig egyszer játszott, 2002-ban, az angolok ellen. Nem is kapott gólt. Mondjuk a csapat sem rúgott. Egyébként Izraelben focizik, a Hapoel Tel-Aviv csapatánál, már három éve, most éppen átadólistára tették, kétmillió euróért viheti, aki akarja.

Háromszoros nigériai bajnok, 2009-ben az Év Játékosának választották. Specialitása a tizenegyes, amit nemcsak védeni, de rúgni is szeret, a nigériai bajnokságban annak idején 11-et, az izraeliben eddig 8-at értékesített. Nigériában gyakorlatilag nemzeti hősnek számít, mióta az idei Afrika Kupán a Zambia elleni meccsen a büntetőpárbajban kivédte a zambiaiak utolsó előtti tizenegyesét, utána meg utolsóként berúgta a sajátját.

Egyébként 27 éves, itt lehet vele Facebookon haverkodni, ez a hivatalos FIFA-adatlapja, itt meg egy videó arról, hogy miért is kapta a becenevét, aztán pedig a hírhedt Zambia-meccs tizenegyesei:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr1002000722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása