A kapus és a kapitány után harmadikként a csapat első számú góllövőjével ismerkedünk meg, ő Obafemi Martins, alias Obagoal (a neve egyébként annyit jelent: a király szeret engem).

Obafemi 25 éves, 31-szeres válogatott, és ezalatt 16 gólt szerzett, amivel zsenge kora ellenére már az ötödik a nigériai válogatott örög-góllövőlisáján. Már 17 éves korában az Inter játékosa volt, ahol 4 év alatt 88 meccsen 28 gólt lőtt. Aztán eladták a Newcastle Unitednek, ahol meghökkentő módon tök ugyanezt a teljesítményt hozta (88 meccs, 28 gól), három év alatt; ez után került 9 millió euróért a Bundesliga-bajnok Wolfsburghoz.

Obafeminek elsősorban pusztító erejű lövéseit rettegik a kapusok, góljainak ijesztően nagy részét a tizenhatoson kívülről szerzi. Itt például egy különösen jól sikerült gólján hüledeznek a Sky News elemzői, miközben kiszámolják, hogy a labda 135 km/h sebességgel lépte át a gólvonalat. Talán jobban is járt a kapus, hogy nem ért bele. Másik specialitása a gólok után bemutatott szaltó (vagyis hát ilyen izé, a talajtornában biztos van rá szakkifejezés):

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr432021314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irapuatótól Szuezig 2010.05.24. 13:49:17

nem rossz. máris kedvelem ezt a "fekete fiút". engem daniel "the bull" amokachi-ra emlékeztet a játéka a 94-es vb-ről, aki akkor az egyik kedvencem volt.

remélem, a csoportból továbbjutnak.
süti beállítások módosítása