Az aranylábú gyerekeket bemutató sorozatunkban most egy középpályás jön, akin már 18 éves korában összeveszett a Chelsea és a Manchester United, és elég súlyos botrányhős is, amellett hogy nehezen képzelhető el nélküle a csapat. A teljes neve John Michael Nchekwube Obinna, de Mikel Obi néven játszik, előbbi egy szimpla elírás eredménye (a 2003-as U17-es vébé nevezésénél simán egépelték a Michaelt, aztán valahogy úgy maradt), az Obi meg az Obinna rövidítése, ami igbo nyelven annyit jelent, az atya szíve. Nchekwube meg azt, remény. Na, most már lassan jók vagyunk a Rigó utcában egy nigériai alapfokúra.

Obi védekező középpályást játszik, és 2005-ben figyelt fel rá a világ, amikor az U20-as vébén az ezüstérmes nigériai válogatott legjobbja volt. A vébé második legjobb játékosának választották, valami Messi nevű argentin figura lett az első, nem tudom, hallott-e már valaki róla, egyébként a döntőben Argentína nyomta le az ifjú sasokat 2:1-re, pont Messi két góljával. Mind a kettő tizenegyesből esett, majd lehet érte visszavágni júni 12-én.

A vébé, és Obi 18. születésnapja után a Chelsea és a Man. Utd kisebb háborúba keveredett, hogy ki igazolja le a srácot, voltak botrányok bőven, hősünk aláírt ide is, oda is, életveszélyes fenyegetéseket kapott, aztán végül a londoniaknál kötött ki, ami Abramovicsnak összesen 16 millió fontjába került. Azóta nagyjából alapembernek számít a csapatban, négy szezon alatt 110 meccset játszott, nyert egy angol bajnokságot, három FA kupát, egy League kupát, kétszer választották a csapat legjobb fiatal játékosának, és kétszer Afrika korosztályos legjobbjának.

Obi nem egy kimondott ártatlan virágszál amúgy, különösen az első angliai idényeiben volt vele sok probléma, kiállítások, letartóztatták ittas vezetésért (pár órával egy kupameccs előtt), összeveszett Mourinhóval, aki hónapokra kidobta a csapatból, sőt, egyszer a nigériai válogatottból is kitiltották, mert kamu sérülésre hivatkozva nem ment el egy barátságos meccsre. Most viszont úgy tűnik, lenyugodott, összeszedte magát, felépült a FA Kupa döntőjében összeszedett térdsérüléséből, és csatlakozott a Sasokhoz, a vasárnapi, Kolumbia elleni meccsen már játszhat is. Valahogy így:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riarianigeria.blog.hu/api/trackback/id/tr162039832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása